Fierul vechi, noua metodă din care tot mai mulţi hoţi reuşesc să scoată bani frumoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii fură, mai nou, fier de oriunde găsesc şi pot. De la capacele de canal şi şinele de cale ferată au trecut la fierul vechi care se găseşte în minele din Valea Jiului. Cu toate că poliţiştii au întocmit zeci de dosare de furt calificat şi evaziune fiscală, infracţiunile înregistrate continuă să crească.

Unul dintre furturile din ultima perioadă a avut loc în Mina Uricani.

Aproape de miezul nopţii, un tânăr de 26 de ani, din localitate, a fost prins în flagrant de agenţii de pază ai exploatării miniere. În urma sesizării Poliţiei, la faţa locului s-a deplasat o patrulă care l-a  condus pe suspect la sediu.

Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat, cercetările continuând cu prezumtivul autor în stare de libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu. 

Tot în această săptămână, două femei din Simeria s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală şi fals în declaraţii pentru că au obţinut venituri pentru care nu au plătit impozit la stat.

Hunedorencele de 54 şi 59 de ani au încasat peste 15.000 de lei după ce au predate la centrele de colectare din localitate diferite cantităţi de fier vechi.

Persoanele în cauză nu au depus declaraţii de venit la Finanţele Publice pentru a li se calcula şi reţine impozitul aferent, iar din adeverinţele de primire şi plată rezultă că au declarat în fals provenienţa materialelor predate”, a adăugat Bogdan Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite