Festivalul-concurs „Copil ca tine sunt şi eu” a reunit sute de tineri cu dizabilităţi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestarea găzduită la finele lunii mai de Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria Veche a constat atât în cântece, dansuri populare şi expoziţii de desene, cât şi într-o sesiune de comunicări ştiinţifice. Pe scenă au urcat peste 250 de copii cu dizabilităţi, iar cu lucrări plastice au participat aproape 430 de elevi.

Îndrumaţi de motto-ul „Copiii pot schimba lumea”, tinerii au demonstrat că în fiecare dintre ei există valori  şi  talente care trebuie dezvoltate, respectate şi întreţinute de cei din jur în ciuda dizabilităţilor pe care le au. Festivalul a constat într-o expoziţie-concurs cu lucrări de creaţie plastică (desene, postere, afişe, lucrări cu materiale din natură), dar şi în programe artistice (dansuri populare, moderne, teatru, scenete, dramatizări, recitări).



De fapt, cea de a patra ediţie a festivalului a constituit un nou prilej de sărbătoare pentru minorii cu cerinţe speciale. „Sufletul meu a trăit aici emoţii peste emoţii, uneori până la lacrimă", a declarat preşedinta juriului, Violeta Deminescu. A fost completată de Paula Voica, organizator, care a adăugat că bucuria de a oferi copiilor, şi în acest an, ocazia de a-şi expune pe scenă  talentul şi întreaga sensibilitate a sufletului lor a fost unică.

Festivalul a fost inclus în Calendarul Activităţilor Extracurriculare Regionale  al MECTS, iar din echipa de organizare au făcut parte profesorii Paula Voica, Tiberiu Voica, Miron Golăşie, Diana Roman şi institutor Emilia Felciuc.

La ora actuală, în lume există peste 500 milioane de persoane cu nevoi speciale, care sunt îndreptăţite să aibă aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi cetăţeni. În niciun caz ele nu trebuie să fie discriminate, motiv pentru care copiii şi adulţii aflaţi în dificultate au nevoie să iasă în societate pentru a interacţiona. Au nevoie să vadă lucruri şi locuri noi şi să cunoască oamenii din jurul lor. Tocmai pentru a dobândi o atitudine pozitivă faţă de viaţă, ei trebuie integraţi şi socializaţi încă de la o vârstă fragedă.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite