Femei celebre în România, invitaţie adresată elevilor hunedoreni de Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează, astăzi, o acţiune care are în prim plan femeile celebre din România. Fie că e vorba de literatură, sport sau aviaţie, reprezentantele sexului frumos vor fi aduse în atenţia a zeci de liceeni deveni.

Ziua Femeii va fi dedicată exclusiv personalităţilor feminine româneşti care şi-au înscris numele în patrimoniul universal.

Noi am făcut deja o tradiţie din a omagia an de an personalităţi feminine proeminente. De la artă la literatură, de la sport la politică, de la medicină la aviaţie, nu a existat niciun domeniu în care femeile să nu-şi fi adus o contribuţie de preţ”, a declarat directorul bibliotecii, Sebastian Bara.


Acesta a adăugat că toate figurile feminine româneşti care vor fi trecute în revistă se evidenţiază şi prin faptul că au drept trăsătură comună ataşamentul faţă de România, indiferent de meleagurile străine unde şi-au făcut simţită prezenţa.  


Prezentarea femeilor celebre din România va fi urmată de un concurs adresat  elevilor, cei mai buni urmând a fi răsplătiţi cu diplome şi cărţi.


Manifestare va avea loc la Sala „Liviu Oros” a Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva, începând cu ora 12.00.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite