Hunedoara: Fără bani de lecţii pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Fără bani de lecţii pentru şomeri
Hunedoara: Fără bani de lecţii pentru şomeri

Reprezentanţii Agenţiei de Şomaj spun că unul dintre motive este creşterea de trei ori a bugetului alocat indemnizaţiilor în judeţ.

Continuarea cursurilor gratuite de reconversie profesională pentru şomerii hunedoreni depinde decisiv de rectificarea bugetară la trimestrul trei.

Prea mult şomaj

În acest moment, bugetul alocat susţinerii cursurilor de recalificare este zero. „Banii s-au terminat la finele săptămânii trecute. Am primit un buget mai mic decât cel pe care l-am solicitat noi. Diferenţa a fost de circa 21.000 de lei”, precizează Vasile Constantin Iorgovan Velichi, director coordonator la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)  Hunedoara. Motivul determinant pentru limitarea la maxim a bugetului destinat reconversiei profesionale a şomerilor este creşterea fără precedent a presiunii pe banii plasaţi în ajutoarele de şomaj plătite în judeţ.

„În şase luni de zile, suma destinată plăţii indemnizaţiilor pentru şomerii hunedoreni a sărit de la 2,3 milioane de lei la 6 milioane de lei. Proporţional, toate celelalte bugete s-au atrofiat”,  a declarat directorul AJOFM. Continuarea până la finele anului a programului de cursuri de recalificare presupune rectificarea în plus a bugetului Agenţiei de Şomaj cu circa 100.000 de lei. „În această săptămână vom afla ce bani primim. Dacă fondurile nu vor fi  suficiente, singura opţiune este de a sista progresiv cursurile de recalificare gratuite”, a precizat oficialul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite