Familia Lorenei Hurdea, eleva sinucigaşă, a rămas neîmpăcată cu decesul adolescentei îndrăgostită de profesorul de matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La exact un an de la moartea Lorenei Hurdea, eleva din Brad care s-a spânzurat lăsând un bilet de adio în care îi cerea profesorul ei de matematică să ofere explicaţii pentru gestul ei, nimeni nu a reuşit să desluşească misterul morţii sale. Părinţii fetei l-au considerat vinovat de gestul disperat al Lorenei pe dascălul Alin Cioară, dar în urma anchetei, procurorii l-au scos de sub urmărire penală.

Familia Lorenei Hurdea (16 ani) a rămas neîmpăcată cu gestul fatal la care a recurs eleva, îndrăgostită de profesorul ei de matematică Alin Cioară (34 de ani). La un an de la sinuciderea adolescentei, Nicolae Hurdea, tatăl ei, a continuat să îl acuze pe dascălul de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Brad că a determinat-o să se omoare.

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

Familia îi cere explicaţii profesorului
În 9 ianuarie 2010, trupul neînsufleţit al Lorenei a fost descoperit atârnat într-un ştreang, într-o pădure de la marginea oraşului Brad. Asupra decedatei, anchetatorii au descoperit un bileţel, în care tânăra scrisese „Alin vă va da explicaţiile”. Bărbatul la care făcea referire în scrisoarea de adio se presupune a fi profesorul ei de matematică. Tatăl fetei a găsit în jurnalul secret al ei mai multe referiri la o relaţie dintre minoră şi profesor, însă nimic care să demonstreze că acesta din urmă ar fi îndemnat-o să se sinucidă.

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

„Eu ştiu că în seara dinaintea sinuciderii, Lorena a vorbit cu el la telefon. Vreau să aflu de la profesor ce i-a spus fetei de a determinat-o ca, a doua zi, de dimineaţă, ea să meargă să se spânzure. Eu nu mai am linişte şi nu mai dorm noaptea, iar soţia mea este distrusă, nu vrea să accepte că fiica noastră a decedat. Doar atât vrem de la el: să dea explicaţiile despre care Lorena a scris în biletul lăsat înaintea sinuciderii”, a povestit, îndurerat, Nicolae Hurdea, la scurt timp de la decesul fiicei sale.

Dascălul aruncă vina pe familie
Gestul fatal al Lorenei l-a şocat pe profesor. Timp de mai multe săptămâni după moartea ei, Alin Cioară a rămas internat în diverse spitale şi clinici de psihiatrie. Iniţial, nu a vrut să ofere explicaţiile cerute de tatăl fetei care a continuat să îl acuze, însă într-un interviu acordat pentru Adevărul de Seară, la întoarcerae lui la catedră, susţine că era hărţuit de eleva îndrăgostită de el şi că aceasta avea probleme familiale.

“Rămâne un mister şi pentru mine de ce Lorena a folosit numele meu în acel ultim mesaj. Eleva purta discuţii cu oricine era dispus să o asculte. Avea mari probleme familiale. Probabil am fost cel mai bun confesor al ei. De altfel, am şi discutat cu părinţii ei despre probelemele fiicei lor. Cred că Lorena a interpretat acest gest ca fiind o formă mai specială de afecţiune.

Reporterii ADS Hunedoara au intrat în „cuibuşorul de nebunii” al profesorului de matematică

Omagiu pentru Lorena, eleva sinucigaşă, din partea colegilor de clasă

M-a sunat cu o seară înainte de a se sinucide. I-am răspuns la telefon, deşi am făcut nenumărate încercări de a o opri să mă mai sune. Mă hărţuia pur şi simplu cu telefoanele. În acea seară nu mi-a spus că se va sinucide. M-a întrebat ce fac iar eu i-am cerut să mă lase în pace cu necazurile şi problemele mele”, a mărturisit Alin Cioară.

Profesorul, găsit nevinovat
Aproximativ o jumătate de an a durat ancheta în cazul sinuciderii Lorenei. Alin Cioară a fost cercetat pentru două infracţiuni: înlesnirea sau determinarea sinuciderii şi relaţii sexuale cu minora. „Alin Cioară a primit neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de înlesnire sau determinare a sinuciderii, pentru că fapta nu există.

EXCLUSIV Profesorul Alin Cioară a fost găsit nevinovat de moartea elevei sinucigaşe

De asemenea, procurorul a dispus suspendarea urmăririi penale pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu un minor, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de el”, a precizat Ionela Draia, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

VIDEO Dramă în familia Lorenei: „De ce nu este aici să vadă unde s-a ajuns, cel care te-a şantajat?”

Dascălul elevei care s-a sinucis din iubire pentru el a fost dat dispărut de colegi

Dacă ar fi fost găsit vinovat pentru cea de-a doua infracţiune, iar magistraţii ar fi putut demonstra că aceasta a dus la sinuciderea adolescentei, Alin Cioară ar fi fost pasibil de o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 20 de ani de închisoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite