FOTOREPORTAJ „Zoo-închisoarea” de la Hunedoara şi-a deschis porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zoo Hunedoara
Zoo Hunedoara

Iarna s-a arătat neprietenoasă pentru animalele închise în cuştile Grădinii zoologice din Hunedoara. Sălbăticiunile „luptă” cu frigul din spatele gratiilor care le înconjoară cuştile unde, în cel mai fericit caz, îşi găsesc loc doar pentru a se învârti.

Mai norocoase au fost doar cele două maimuţe babuin, cărora îgrijitorii zoo-parcului le-au găsit un loc călduros de iernat. În rest, situaţia celorlalţi „chiriaşi” ai stabilimentului nu s-a schimbat cu nimic faţă de începutul acestui an, când conducerea grădinii şi reprezentanţii primăriei din Hunedoara aşteptau demararea proiectului de modernizare sprijinit cu finanţări de la Ministerul Mediului.


În a doua zi de Crăciun, Grădina Zoologică din Hunedoara a fost vizitată de câteva zeci de hunedoreni. În lipsa babuinilor, atracţia principală au reprezentat-o cei doi tigri bengalezi, care în urmă cu trei luni au simţit timp de câteva ore, pentru prima dată în viaţa lor, gustul libertăţii. Preţul plătit pentru evadarea din cuşca de beton şi fier în care sunt închişi au fost tranchilizatele trase de vânătorii trimişi pe urmele lor.

Zoo Hunedoara

FOTOGALERIE: Grădina Zoologică de la Hunedoara

Zoo Hunedoara

Din masa festivă de sărbători a urşilor bruni nu au lipsit portocalele şi mandarinele. În schimb căpriorul rămas fără coarne, măgarii şi poneiul au trebuit să se mulţumească doar cu fân. În ciuda vremii răcoroase, care a afectat comportamentul vulpilor şi a lupilor, câinii închişi într-una din cuşti şi-au manifestat zgomotos bucuria de a fi vizitaţi.  

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite