FOTOREPORTAJ: Lacul Cinciş, splendoarea transformată în deponeu, de petrecăreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de hunedoreni au profitat de vremea frumoasă din ultimele zile, pentru a se relaxa pe malul Lacului Cinciş, una dintre cele mai populare zone de agrement din judeţul Hunedoara. Una dintre atracţiile lacului a fost biserica părăsită. Petrecăreţii au lăsat în urma lor mormane de gunoaie.

Lacul Cinciş a fost din nou invadat de gunoaiele aruncate de turişti. Cei care au petrecut în ultimele zile pe malurile lacului artificial s-au putut bucura de splendoarea naturii şi de liniştea oferită de unul dintre cele mai căutate obiective turistice din judeţ.

În urma lor însă, hunedorenii ieşiţi la grătar au lăsat mormane de gunoaie.

FOTOREPORTAJ: Imagini inedite de la Castelul Corvinilor, fortăreaţa invadată de turişti, dar contaminată de aerul de Balcani

FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei

FOTOREPORTAJ: Animalele de la Zoo Hunedoara au avut o zi de sărbătoare

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Turism reinventat în Hunedoara cu mocăniţe vechi de aproape un secol, din Austria

„Nu avem unde să aruncăm resturile, pentru că pe malul lacului nu există coşuri de gunoi”, este explicaţia pe care a dat-o Mihai Lorescu, unul dintre turişti. Maria Şindrea a găsit, la rândul ei, o scuză pentru mizeria basculată pe malul apei.

image
image
image

„Aşa le-am găsit. Probabil, gunoaiele au fost aruncate de cei care au petrecut zilele trecute”, spune femeia, arătând spre zona contaminată de resturi alimentare, cercetată îndeaproape de un câine vagabond, aflat în căutarea ospăţului. Alţi turişti, mai prevăzători, şi-au adus cu ei saci menajeri în care au strâns deşeurile lăsate în urma grătarelor „de Paşte”.

Biserica unde nu au avut loc slujbe de Paşte
Una dintre atracţiile cele mai savurate de vizitatorii Lacului Cinciş în aceste zile a fost vechea biserică de pe lac, transformată de timp şi de apa care a inundat-o într-o ruină.

image
image

Fosta biserică a satului Cinciş a fost părăsită, în anii comunismului, când vechiul amplasament al localităţii a fost inundat de apă la crearea lacului artificial. Sătenii au fost strămutaţi, lăsându-şi în urmă casele, biserica străveche şi cimitirul care în prezent se află sub apă.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite