FOTOREPORTAJ: Bâlciul s-a mutat pe străzile municipiului Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni au invadat aseară terasele instalate în centrul municipiului, pentru a petrece de Zilele Hnedoarei. În ciuda vremii capricioase, hunedorenii au rămas la festival până după miezul nopţii. Concertele de muzică populară şi modernă vor continua astăzi.

În aglomeraţia de mese şi scaune aşezate de-o parte şi de cealaltă a unei bucăţi din Bulevardul Dacia, în jurul chioşcurilor dotate cu măncăruri şi băutură, criza abia se mai resimte.

FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Mii de oameni au ocupat strada principală a municipiului Hunedoara, închisă circulaţiei maşinilor şi transformată în locul ideal de petrecere.

Mană cerească pentru târgoveţi

Bulevardul a devenit terenul topoganelor gonflabile, al maşinuţelor electrice, al caruselurilor, tiribombelor şi jocurilor de noroc. Pe marginea lui comercianţii te îmbie cu toate mărunţişurile puse în vânzare de obicei la bâlciurile organizate săptămânal, în diverse comune şi sate. În cele peste 100 de mici stabilimente, este greu de conceput măcar o casă de marcat. Profitul le este incomparabil mai mare în Hunedoara, unde în cele patru zile de sărbătoare, prin faţa buticurilor şi a rafturilor, vor defila mii de hunedoreni.

image

Dinspre scenă se aud acordurile muzici populare. Oamenilor le vine greu să fie atenţi însă la ceea ce se petrece pe scenă. În aglomeraţia inevitabilă, prioritatea este să îţi păzeşti portofelul şi telefonul.

În ciuda orelor devenite târzii, când concertele artiştilor s-au încheiat, terasele au continuat să fie pline. „Micii costă 2,5 lei, berea costă 4 lei. E scump, dar dacă tot sunt Zilele Hunedoarei, ne-am spus că merită să venim aici, pe terasă, să ne simţim bine”, este de părere Alin Viorel, unul dintre hunedorenii care şi-au găsit loc la mesele de petrecere.  

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite