FOTOREPORTAJ Arboretumul Simeria, locul perfect pentru o plimbare printre rarităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arboretumul Simeria este una dintre cele mai valoroase, mai vechi şi mai pitoreşti colecţii de plante lemnoase din România. Oferă vizitatorilor atât peisaje unicat, cu arbori exotici rari, lacuri şi izvoare, cât şi arbori giganţi, poieni şi compoziţii arhitecturale originale.

Arboretumul Simeria a fost integrat în sistemul naţional de arii protejate în anul 1954, când a fost declarat „monument al naturii”. În prezent, este şi rezervaţie dendrologică şi peisagistică.


Cadrul natural de parc-pădure este situat în lunca Mureşului şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 70 de hectare. A fost creat la începutul secolului al XVIII-lea, prin amenajarea zăvoaielor naturale din zonă.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE!

Parc Simeria

Cel mai vechi document de atestare aminteşte de o alee cu castani datată în anul 1763. Ulterior, a început introducerea de specii exotice, actuala colecţie de plante lemnoase fiind repartizată în 50 de parcele.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE!

image


Dacă vă hotărâţi să faceţi o plimbare în Arboretum, nu uitaţi că veţi parcurge flora lemnoasă atât din spaţiul european şi nord-american, cât şi asiatic.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE!

Parc Simeria

În plus, culorile toamnei cu siguranţă vor avea un cuvânt greu de spus. De menţionat şi faptul că rezervaţia dendrologică adăposteşte nici mai mult nici mai puţin de 10 exemplare de magnolii.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERE!

Parc Simeria
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite