Eveniment internaţional în oraşul Deva: peste 50 de participanţi şi lucrări ştiinţifice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompiliu Teodor este comemorat, astăzi, în municipiul Deva de reprezentanţi din Ungaria, Bulgaria, Serbia şi România. Cei peste 50 de participanţi vor aduce în atenţia publicului tot atâtea lucrări ştiinţifice.


Pompiliu Teodor este fost elev al Colegiului Naţional „Decebal” Deva, promoţia 1949.

A fost specialist în istoria medievală modernă românească, în istoria iluminismului transilvănean şi în istoriografie, devenind  una dintre personalităţile de prim rang ale lumii academice româneşti.

Recunoaşterea sa naţională şi internaţională a devenit deplină în anul 1990, când a fost numit membru corespondent al Academiei  Române.

În memoria sa, Asociaţia Profesorilor de Istorie din România, filiala Deva, împreună cu reprezentanţii liceului în care cărturarul a studiat organizează, astăzi, simpozionul internaţional “In memoriam-Pompiliu Teodor (1930-2001)”.

Vor avea loc dezbateri, prezentări de reviste şi lansări de carte.

Pompiliu Teodor a reprezentat cărturarul care şi-a dedicat cea mai mare parte a existenţei sale formării unei însemnate părţi a actualei generaţii de istorici ai României. Tocmai de aceea se vor prezenta 51 de lucrări ştiinţifice de către 53 de participanţi din ţară şi din Ungaria, Bulgaria şi Serbia”, a declarat directorul Colegiului Naţional „Decebal”, Florin Ilieş.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite