Evaziune fiscală cu fructe şi legume vândute în piaţa agroalimentară din municipiul Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 24 de ani, din comuna Băiţa, este cercetat de poliţişti după ce s-a stabilit  că a cumpărat tone de fructe şi legume din Budapesta, pe care ulterior le-a vândut în reşedinţa de judeţ fără să înregistreze în evidenţele contabile ale firmei sale achiziţiile făcute.

Hunedoreanul, administrator al unei societăţi comerciale care are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul al fructelor şi legumelor, a efectuat achiziţii intercomunitare de la o firmă administrată de un cetăţean român cu domiciliul în Ungaria. Legumele şi fructele în valoare de peste 120.000 lei au fost transportate de cei doi în Deva cu documente fictive.  Ulterior, acestea au fost distruse, iar produsele  au fost valorificate la agenţii comerciali din piaţa agroalimentară a municipiului.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Bogdan Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite