Evaziune de 26.000 de lei în 45 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabanda cu ţigări şi alcool reprezintă o adevărată locomotivă a evaziunii fiscale în judeţul Hunedoara. Comisarii Gărzii Financiare au confiscat de la începutul anului peste 5.000 de pachete de ţigări şi 90 de litri de băuturi netimbrate.

Comisarii Gărzii Financiare hunedorene se confruntă cu un fenomen  în creştere: evaziunea fiscală prin contrabandă cu ţigări şi băuturi alcoolice. Potrivit lui Simion Rodina, comisar-şef divizie Garda Financiară Hunedoara, fiecare pachet de ţigări de contrabandă vândut este echivalent cu o evaziune fiscală de cinci lei, în timp ce un litru de băutură alcoolică vândut  la negru  frustrează  bugetul naţional cu 7 lei. Un calcul arată că doar pentru marfa confiscată în primele 45 de zile din acest an de către Garda Financiară în judeţul Hunedoara, bugetul ar fi  fost înşelat cu plata a peste 26.000 de lei,  reprezentând  accize neplătite.

În realitate, pentru că marfa confiscată reprezintă doar o parte din totalul pieţei negre a ţigărilor şi alcoolului în judeţ, întreaga valoare a evaziunii fiscale produse pe teritoriul judeţului  poate fi cu un ordin de mărime mai mare.

Confiscare record: 1.200 de pachete de ţigări

Privit comparativ cu 2009, în primele 45 de zile din 2010, cantitatea de ţigări de contrabandă confiscată de comisarii Gărzii este cu 10 la sută  mai mare, ajungând la 5014 pachete. Tot în această perioadă,  Garda Financiară Hunedoara a confiscat şi 86 de litri de băuturi alcoolice care au fost sustrase de la plata accizelor. Cea mai mare captură a fost în Valea Jiului, în piaţa din Petroşani, unde, asupra unui individ, comisarii Gărzii şi poliţiştii au găsit 1.200 de pachete de ţigări netimbrate. În total, reprezentanţii poliţiei şi Gărzii au cercetat de la începutul anului 15 persoane pentru acţiuni de contrabandă şi evaziune fiscală.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite