Şcolarii au trecut cu brio de simularea probei de evaluare a competenţelor digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitori absolvenţi de clasa a XII-a pot fi consideraţi avansaţi şi exeprimentaţi în ceea ce priveşte utilizarea calculatorului. Din cei peste 1.800 de şcolari evaluaţi, aproape 1.100 au obţinut mai mult de 50 de puncte din totalul de 100.

Rezultatele simulării probei de evaluare a competenţelor digitale sunt îmbucurătoare pentru majoritatea copiilor care au fost testaţi. ,,Din totalul participanţilor la simulare, peste 530 sunt consideraţi experimentaţi, adică au obţinut între 76-100 de puncte, iar peste 600 avansaţi, adică s-au situat între 51-75 de puncte”, a declarat Raluca Iacobescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.
În ceea ce priveşte restul elevilor care au participat la simulare, circa 500 ştiu să lucreze cu calculatorul şi conceptele digitale la un nivel mediu, iar aproape 200 sunt începători.

Simularea va continua la orele de curs

Simularea probei de evaluare a competenţelor digitale a avut loc săptămâna trecută, în data de 20 ianuarie. Aceasta s-a organizat în 35 de unităţi de învăţământ liceal, iar din  cei peste 2.000 de elevi înscrişi au fost verificaţi doar 1.860. Situaţia a fost cauzată de faptul că liceele din judeţ nu dispun de suficientă dotare tehnică, numărul calculatoarelor fiind mai mic decât cel al şcolarilor de clasa a XII-a. Restul elevilor vor fi testaţi la orele de curs, pe baza aceloraşi subiecte pe care colegii lor le-au avut de rezolvat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite