Patrulele şcolare din comunism au fost reînfiinţate: elevii dirijează circulaţia în Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Venţianu (dreapta) şi Flavius Topor (stânga) dirijează circulaţia din apropierea Liceului Auto.
Raul Venţianu (dreapta) şi Flavius Topor (stânga) dirijează circulaţia din apropierea Liceului Auto.

Elevii Colegiului Tehnic „Transilvania” din Deva au dirijat, în această dimineaţă, circulaţia rutieră în apropierea  şcolii. Micii agenţi vor opri zilnic maşinile care trec prin zonă, pentru a asigura colegilor traversarea străzii în siguranţă, atât la intrarea, cât  şi la ieşirea de la orele de studiu.

Patrulele şcolare din perioada comunistă revin în actualitate. Pentru prevenirea accidentelor rutiere în care victime sunt copiii, poliţiştii-elevi sunt prezenţi, astăzi, pe strada Aleea Romanilor din Deva. Patrula şcolară este alcătuită din copii din clasele a VIII-a, un cadru didactic îndrumător şi poliţişti rutieri care coordonează şi supraveghează activitatea “micilor polițiști”.


Este o idee foarte bună, pentru că astfel putem să prevenim accidentele rutiere care au loc în apropierea şcolii”, a declarat Raul Venţianu, unul dintre elevii care astăzi este „poliţist”. Este însoţit de Flavius Topor, care a adăugat că a fost pus la curent cu sarcinile ce-i revin şi a fost instruit de poliţişti adevăraţi.


Conform legii, oprirea participanților la trafic este obligatorie la semnalele date de membrii patrulelor şcolare. Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancționează cu amendă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.


Astfel de acţiuni vor fi extinse, în următoarea perioadă, şi în zona altor unităţi de învăţământ din judeţ.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite