Elevii au realizat autostrada României din CD-uri şi au făcut rochii din tastatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi liceeni din judeţ s-au întrecut, astăzi, în machete care de care mai inventive. De la o pasăre măiastră realizată din piese uzate de BMW şi autostrada României făcută din surse de calculatoare, carcase de difuzoare şi bobine, elevii au vrut să arate cât de important este mediul înconjurător.

Am vrut să demonstrăm că ceea ce alţii  nu pot să facă în ani de zile, noi am făcut doar într-o săptămână, bineînţeles, la scară mai mică. Ideea cu autostrada României ne-a venit în urma discuţiilor interminabile de la televizor”, a spus Maria Bodiciu, elevă la Colegiul Tehnic „Transilvania”. Colega sa, Daniela Gherman, a adăugat că la realizarea machetei au folosit CD-uri, surse de calculatoare, carcase de difuzoare şi bobine.



De la expoziţie nu a lipsit o pasăre măiastră făcută din piese uzate de BMW, de către Andrei Bogdan şi Radu Sabău. „Dacă i se ataşează nişte arcuri şi o şa, macheta poate fi folosită de copiii mici drept căluţ-balansoar”, a spus Andrei.



Larisa Părău, elevă în clasa a IX-a, a vrut să fie mai feminină şi a făcut o rochie din tastatura de la calculator, sârmă, rezistoare şi condensatoare. „Nu cred că aş îmbrăca aşa ceva pe stradă, însă cu siguranţa aş merge costumată astfel la un carnaval, un bal mascat”, a spus adolescenta. A muncit la macheta sa o săptămână şi a fost ajutată de Roxana Hapliuc.



Expoziţia machetelor a făcut parte din concursul Tehno Art, aflat la cea de a doua ediţie şi organizat de Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva.

image
image
image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite