Elevii au „copt” scenete culinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şcolari din clasele primare s-au costumat în legume şi fructe pentru a promova o hrană sănătoasă. Competiţia alimentelor bune şi rele a reprezentat etapa judeţeană a concursului „Vreau să cresc mare şi frumos  mancând sănătos”.

Se ia o ceapă, o roşie, un ardei, o vânătă şi o gospodină pricepută. După o dispută aprinsă între legume, bucătăreasa reuşeşte, în cele din urmă, să facă o supă delicioasă.

Aceasta este sceneta cu care elevii de la Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria s-au prezentat, astăzi, la concursul educaţional de scenete  „Vreau să cresc mare şi frumos  mancând sănătos”, desfăşurat la Casa de Cultură din Deva.

CLICK AICI PENTRU A AFLA CÂŞTIGĂRTORII!

Numai dacă mâncăm multe fructe şi legume putem fi sănătoşi. Vrem să arătăm acest lucru şi pe scenă şi de aceea ne-am costumat aşa”, a spus, înainte de începerea competiţiei, Daria Groza, cea care a jucat rolul vinetei.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE!

image

Cri-Cri, conştiinţa unui băieţel din sceneta pregătită de elevii de la Colegiul Tehnic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” Deva, a adăugat că cerealele integrale  şi merele ar trebui să înlocuiască Coca Cola şi cipsurile în cazul fiecărui copil.

Micul dejun al elevilor trebuie, de fapt, să fie un mare dejun, pentru că aceasta este cea mai importantă masă a zilei. În lupta dintre alimentele sănătoase şi cele nesănătoase binele ar trebui să învingă întotdeauna răul”, a declarat Bea Koos, psiholog şcolar.

Competiţia a fost organizată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara, iar la etapa judeţeană au concurat şapte echipaje. Printre criteriile juriului s-au numărat costumele, coregrafia, jocul micilor actori, scenariul, originalitatea şi mesajul educativ.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite