Hunedoara: Elevii încă aşteaptă rechizitele gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Elevii încă aşteaptă rechizitele gratuite
Hunedoara: Elevii încă aşteaptă rechizitele gratuite

Elevii din ciclul primar trebuie să primească rechizite în valoare de 25 de lei, în timp ce şcolarii din clasele V-VIII materiale în valoare de 30 de lei.

Pentru a nu merge cu ghiozdanul gol la şcoală, părinţii au fost nevoiţi să facă rost de bani pentru ca micuţii lor să aibă pe ce şi cu ce scrie. ,,Copiii vin la şcoală şi au ce le trebuie. Au avut părinţii grijă de asta. Le-au cumpărat rechizitele necesare zi de zi, precum caiete, blocuri de desen, acuarele şi stilouri”, a declarat directorul adjunct al Şcolii Generale ,,Andrei Şaguna” din Deva, Dana Popa.

Deşi ar fi trebuit să beneficieze de rechizite şcolare gratuite, până la ora actuală elevii nu au văzut niciun caiet şi niciun pix. „Nu am primit nimic până acum. Profesorii ne-au spus că vor veni rechizitele, însă mai târziu. La fel s-a întâmplat şi anul trecut, au venit la două luni după începerea şcolii”, a declarat Dorinuţ Băcean, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”, din Deva.

Mai au de aşteptat

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara spun că situaţia este cauzată de faptul că licitaţia pentru desemnarea firmei care va asigura distribuirea materialele didactice către şcolari a avut loc abia la începutul acestei luni.
„Licitaţia s-a desfăşurat în data de 7 octombrie, iar contractul urmează a fi semnat astăzi. Firma care a câştigat licitaţia este din Râmnicu Vâlcea, iar rechizitele şcolare vor fi distrituite elevilor până la jumătatea lunii viitoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Raluca-Silvia Iacobescu.

Anul acesta, la nivelul judeţului Hunedoara, peste 7.500 de elevi nevoiaşi au depus cereri pentru a primi rechizite şcolare gratuite. Comparativ cu anul trecut, numărul solicitărilor a crescut cu aproximativ 600.

Valoarea materialelor didactice pe care şcolarii le vor primi depinde de  clasa în care copiii se află.  Elevii din ciclul primar vor primi rechizite în valoare de 25 de lei, în timp ce pentru şcolarii de clasele V-VIII materialele costă 30 de lei.

Bani mai puţini de la Minister

Ministerul Educaţiei derulează în fiecare an, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene, un program de sprijinire a elevilor cu situaţie financiară precară. Ajutorul constă în acordarea gratuită de rechizite elevilor din ciclul primar şi gimnazial.

Anul acesta, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a primit de la Ministerul Educaţiei suma de aproximativ 165.000 lei, mai puţin faţă de anul trecut când i-au fost alocaţi aproape  200.000 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite