Hunedoara: Elevii care au tras chiulul la şcoală dau examene pentru corigenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Elevii care au tras chiulul la şcoală dau examene pentru corigenţe
Hunedoara: Elevii care au tras chiulul la şcoală dau examene pentru corigenţe

La nivelul judeţului, cei mai mulţi elevi corigenţi şi repetenţi sunt în clasele V-VIII.

Elevii care nu s-au omorât cu studiul în timpul anului şcolar încep, astăzi, susţinerea corigenţelor.  Primii care sunt supuşi reexaminării sunt cei din clasele terminale de liceu, cei din clasa a X-a de la şcolile de arte şi meserii, respectiv din anul de completare. Cei mai mulţi şcolari cărora le displace cartea se regăsesc însă la ciclul gimnazial.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara are în evidenţele sale peste o mie de şcolari din clasele V-VIII corigenţi la cel puţin o materie, iar unii chiar la mai mult de patru discipline şcolare. Simultan, aproape 300 de copii sunt repetenţi, o treime din aceştia fiind fete. Nici abandonul şcolar nu lipseşte din peisaj, întrucât alţi câţiva zeci de copii sunt înregistraţi cu situaţii şcolare neîncheiate.  La nivel liceal, numărul elevilor care au probleme cu şcoala este mai mic, întrucât puţin peste 700 de adolescenţi sunt corigenţi, iar aproape o sută repetenţi. 

Materiile la care tinerii au cele mai multe probleme sunt cele de bază pentru orice elev. Cei mai mulţi nu se împacă deloc cu ştiinţele exacte, matematica, fizica şi chimia. Cei înscrişi la şcolile de arte şi meserii se află pe ultimul loc la capitolul corigenţe.  Numărul celor repetenţi nu depăşeşte cifra 200.

Teste la foc automat


Elevii cu probleme la şcoală mai au totuşi o şansă. Astăzi, începe susţinerea corigenţelor. Primii care vor da cu subsemnatul la reexaminare sunt cei din clasa a XII-a, respectiv a XIII-a (clase terminale de liceu), cei din clasa a X-a din învăţământul profesional, respectiv din anul de completare.  Pe 27-28 august vor fi testaţi cei din clasa a VIII-a,  iar în perioada 31 august-4 septembrie se vor susţine ultimele corigenţe, de către elevii care nu fac parte din clasele terminale.

Citeşte şi:

Zeci de elevi au ratat admiterea în liceu

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite