Elevele Antonia-Ioana Sîntu şi Anca Simina Martin sunt cele mai tari „decebaliste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambele au promovat examenul de bacalaureat cu nota 9.98. Prima tânără vrea să-şi continue studiile în Germania, unde va opta pentru ştiinţe politice sau economice. Cea de a doua intenţionează să urmeze Facultatea de Medicină din Timişoara.

Antonia-Ioana Sîntu a ales ţara lui Bismarck pentru că a început să studieze limba germană încă din clasa I. Pe parcursul anilor de şcoală a avut parte de multe schimburi de experienţă în Germania. Cu tatăl economist şi mama tehnician dentar, consideră că România nu-i oferă suficiente şanse de afirmare, pe când în afară poate fi apreciată la adevărata ei valoare. „La bacalaureat, cel mai greu a fost la fizică, am avut parte de o variantă dificilă. Totuşi, am luat 10, ca şi la matematică şi germană. La română am luat însă 9.95”, a declarat, în această dimineaţă, Antonia. Pe baza notei de la BAC, „decebalista” se va înscrie la Freie Universität (Berlin), respectiv Heidelberg Universität (Heidelberg).

O altă colegă de-a sa, Anca Simina Martin, din satul Băţălar, comuna Bretea Română, a obţinut aceeaşi notă de 9.98. Vrea să urmeze Facultatea de Medicină din Timişoara. „Deşi poate învăţământul românesc nu este la fel de interactiv la fel ca cel din alte ţări, consider că avem profesori foarte bine pregătiţi. Tocmai de aceea am ales să rămân în România, deşi nu exclud posibilitatea ca atunci când voi profesa să merg şi eu în afară”, a adăugat Anca.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite