UPDATE Daţi afară de la BAC: un elev din Hunedoara şi o doamnă din Lupeni, absolventă de seral, au fost prinşi copiind

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De luni începe Bacalaureatul
De luni începe Bacalaureatul

Doi dintre elevii hunedoreni care susţin, astăzi, bacalaureatul au fost eliminaţi din examen după ce a fost prinşi copiind. Supraveghetorii au descoperit asupra unui candidat din Hunedoara un telefon mobil cu ajutorul căruia încerca să rezolve unul dintre subiecte. Acesta a fost dat imediat afară din examen. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul unei doamne din Lupeni, absolventă de seral.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, elevul din municipiul Hunedoara a fost eliminat din examen în jurul orei 10.00. Acesta a absolvit clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Iancu de Hunedoara", unde a şi fost prins copiind în timpul examenului de bacalaureat.

Cel de-al doilea caz de fraudare a evaluării s-a înregistrat în Lupeni. De data aceasta, implicată a fost o doamnă înscrisă la seral, la Grupul Şcolar Minier din localitate. Aceasta a fost prinsă copiind de pe o cărticică minusculă.

Cei doi candidaţi la bacalaureat vo putea fi  testaţi, din nou, abia în toamna lui 2012.

"Exceptând cele două cazuri, examenul s-a desfăşurat în condiţii normale. După ce au ieşit din sală, cei mai mulţi elevi au spus că subiectele au fost acceptabile. Aceeaşi părere am avut-o şi eu imediat după ce le-am văzut", a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru.

La nivelul judeţului Hunedoara, probele scrise ale bacalaureatului se desfăşoară în 308 săli.

Pentru a împiedica frudarea examenului, toate au fost dotate cu camere de supreveghere video.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite