Economia judeţului, prea slabă pentru a putea susţine cheltuielile cu pensiile şi şomajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul mic de angajaţi face ca judeţul Hunedoara să nu producă suficiente resurse
Numărul mic de angajaţi face ca judeţul Hunedoara să nu producă suficiente resurse

Creşterea numărului de şomeri şi numărul mare de pensionari raportat la cel al angajaţilor face ca judeţul Hunedoara să fie întreţinut cu bani de la bugetul statului

 Judeţul Hunedoara produce prea puţini bani pentru a se putea întreţine singur. În fiecare lună, se cer bani de la bugetul statului pentru a se putea plăti pensii şi ajutoare de şomaj. “Majorarea TVA a adus un plus de încasări la buget. Astfel în primele opt luni ale acestui an, am colectat aproximativ 49 de milioane de lei. Cu 10 la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea judeţul Hunedoara consumă resurse de la bugetul statului. E nevoie de sume mari de bani pentru a putea achita deficitul celor de la Pensii şi Şomaj”, a declarat Lucian Heiuş, şeful finanţelor hunedorene.

Conform datelor furnizate de către Direcţia Judeţeană de Statistică Hunedoara, la sfârşitul lunii august, numărul salariaţilor din judeţ era de 111.966 de persoane, în scădere cu 10.756 faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, câştigul salarial mediu brut în luna august a fost de 1.579 de lei cu 31 de lei mai mic decât luna iulie şi cu 63 de lei mai mic decât a opta lună a lui 2009. Şi în ceea ce priveşte salariul mediu net, acesta a avut o scădere cu aproximativ 50 de lei faţă de aceiaşi perioadă a lui 2009, fiind de 1.147 de lei.

 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite