Hunedoara: Echipamente sofisticate, lăsate "să putrezească" la Spitalul Haţeg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Echipamente sofisticate, lăsate "să putrezească" la Spitalul Haţeg
Hunedoara: Echipamente sofisticate, lăsate "să putrezească" la Spitalul Haţeg

Prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, a dispus un control la spitalul din Haţeg, privind activitatea managerială a conducerii instituţiei, după ce, luni, un număr de 18 angajaţi au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că din luna iunie nu şi-au mai primit sporurile salariale.

Citeşte şi:

Hunedoara: Greva foamei la spitalul orăşenesc din Haţeg

Protestul personalului medical s-a încheiat aseară, după mai multe ore în care greviştii au stat la masa negocierilor cu reprezentanţii Prefecturii Hunedoara. “Am hotărât să suspendăm această grevă şi să dăm credit celor care ar putea găsi soluţii pentru rezolvarea crizei în care se află spitalul din Haţeg”, a spus Alexandru Bulacu, reprezentantul sindical al protestatarilor. Angajaţii de la Unitatea de primire a urgenţelor din Haţeg se plâng că nu şi-au mai primit sporurile salariale din luna iunie şi că de la începutul acestui an, nu au mai beneficiat nici de tichete de masă, în acest fel, veniturile le-au fost diminuate semnificativ.

image

Foto: Dorin Gligor (stânga), Alexandru Bulacu (dreapta)

Greva persoanlului din Urgenţe este urmată de controale
Pe de altă parte, prefectul Dorin Gligor a anunţat că în următoarele zile corpul de control al instituţiei pe care o conduce va verifica activitatea de management a instituţiei. “La spitalul din Haţeg au fost investiţii de miliarde în echipamente care nu au fost folosite. Deşi la spitalul din Haţeg există un tomograf, achiziţionat în urmă cu un an, acesta nu este pus în funcţiune, iar oamenii din zonă se deplasează la Petroşani pentru tomografii. La fel se întîmplă şi în cazul echipamentului de RMN (Rezonanţă magnetică)”, a precizat Dorin Gligor.
Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii care au intrat luni în greva foamei au reclamat că au de primit în total, peste 100.000 de lei, ceea ce reprezintă valoarea unor sporuri şi a orelor suplimentare efectuate în zilele de sărbători legale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite