Hunedoara: După o zi de grevă spontană, ortacii s-au întors astăzi în abataje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: După o zi de grevă spontană, ortacii s-au întors astăzi în abataje
Hunedoara: După o zi de grevă spontană, ortacii s-au întors astăzi în abataje

După ce ministrul Economiei Adriean Videanu le-a promis că îşi vor primi salariile integral, minerii de la E.M Lupeni şi E.M Uricani au intrat, astăzi, în abataje.


Speriaţi de amploarea protestelor, şefii CNH Petroşani împreună cu liderii sindicali din Valea Jiului au ajuns, aseară, la Ministerul Economiei unde au reuşit să găsească o soluţie pentru a opri greva spontană a minerilor de la EM Lupeni şi EM Uricani. Astăzi, minerilor li s-a transmis că îşi vor primi salariile integral după ce ieri, minerii fuseseră înştinţaţi că îşi vor primi leafa mult diminuată din cauza neîndeplinirii planului.

Orice, numai să oprească greva


Interesant este faptul că dacă aseară directorul CNH Petroşani, Constantin Jujan nu vedea soluţii pentru salariile minerilor, după discuţia cu ministrul Economiei Adriean Videanu, minerii au fost anunţaţi că există banii pentru salarii. “Încercăm să găsim resurse interne, astfel încât să creştem coeficientul de salarizare la EM Lupeni de la 60% la 85%, raportat la producţia care a mai rămas de exploatat până la sfârşitul anului. Asta începând cu salariile din septembrie şi până la sfârşitul anului. Pentru aceasta, se vor găsi soluţii în interiorul bugetului actual”, a declarat directorul general al CNH, Constantin Jujan. Surse demne de încredere spun că soluţia va fi aplicată tuturor minelor din Valea Jiului, chiar dacă unele subunităţi miniere au „K”- urile mai mari de 0,85 la sută. Cât despre mineri poziţia acestora rămâne una fermă.“Ne-au promis că vom primi salariile integral dacă vom înceta greva. Aşa că astăzi am intrat în abataje. Dar dacă nu se ţin de cuvânt ne vom bloca cu toţii în subteran” a declarat unul dintre ortaci.

Citeşte şi:

Speriaţi de amploarea protestelor, şefii unităţilor miniere din Valea Jiului au plecat la Bucureşti

Minerii de la Lupeni protestează după ce s-au blocat în abataje

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite