Două grupări de crimă organizată au primit mandate de arestare din partea judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buldozerele erau furate" la comandă" din ţările UE (Foto: BCCO Alba Iulia)
Buldozerele erau furate" la comandă" din ţările UE (Foto: BCCO Alba Iulia)

Un grup de 16 presoane au primit, astăzi, mandate de arestare pentru 29 de zile emise de judecătorii Tribunalului Hunedoara. Cei 16 sunt acuzaţi că au făcut parte din două grupări specializate în trafic de migranţi şi furturi de utilaje industriale din ţările UE. Doi hunedoreni fac parte din grupările trimise în arest.

Din primul grup, arestat de ofiţerii DIICOT, făceau parte şapte persoane. Potrivit lui Traian Berbeceanu şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba primul grup, format din şapte persoane, trafica cetăţeni din Republica Dominicană care doreau să ajungă în Spania şi Italia. “Au fost prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera patru cetăţeni din Republica Dominicană contra sumei de 5.000 de euro. Pentru cinci dintre ei judecătorii au emis mandate de arestare. Unul este hunedorean”, a declarat Traian Berbeceanu.


A doua grupare formată din 13 persoane, adusă astăzi  în faţa magistraţilor este acuzată de furtul unui număr impresionant de utilaje din ţările UE. “Utilajele erau furate, apoi vândute pe piaţa românească la 30-40 la sută din valoare lor de piaţă. Au fost prinşi la vama din Nădlac în timp ce încercau să introducă în ţară mai multe buldoexcavatoare. Numai pentru acesta utilaje valoarea prejudiciului a fost stabilită la 70.000 de euro. Pentru prinderea acestui grup am colaborat cu poliţiştii din toată Europa”, a spus Berbeceanu. Pentru 11 dintre acuzaţi magistraţii hunedoreni au emis mandate de arestare. Din cel de-al doilea grup făcea parte un hunedorean. Restul acuzaţilor provin din Arad, Baia Mare şi Alba Iulia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite