Dosarul „corupţie la muzeu” ajunge astăzi pe rolul instanţei Judecătoriei Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Rişcuţa s-a declarat contrariat de acuzaţiile care i-au fost aduse.
Cătălin Rişcuţa s-a declarat contrariat de acuzaţiile care i-au fost aduse.

Doi foşti funcţionari în cadrul Direcţiei de Cultură Hunedoara sunt trimişi în judecată sub acuzaţia că ar fi contribuit la furtul şi scoaterea ilegală din ţară a mii de obiecte de patrimoniu. Valoarea prejudiciului estimat de procurori se apropie de 80.000 de euro.

Cătălin Rişcuţa, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi Cristina Rişcuţa, consilier în cadrul Direcţiei de Cultură Hunedoara au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Cei doi vor fi înfăţişaţi astăzi instanţei Judecătoriei Deva.

Funcţionarii Direcţiei de Cultură Hunedoara se consideră nevinovaţi în faţa acuzaţiilor procurorilor. Dacă la va fi dovedită vinovăţia ei riscă închisoarea şi plata unor despăgubiri de aproximativ 80.000 de euro, către statul român, pentru cele aproximativ 16.000 de bunuri culturale, susceptibile a fi de patrimoniu, care ar fi ajuns ilegal în străinătate.

Pregătesc un alt dosar

Cercetarea penală într-un al doilea dosar în care funcţionari din cadrul Direcţiei de Cultură Hunedoara sunt acuzaţi de fapte de corupţie este aproape de final. Potrivit unor surse judiciare, mai mulţi angajaţi ai instituţiei vor fi trimişi în judecată pentru că au contribuit la exportul ilegal al unor locomotive cu aburi, achiziţionate de la firme din judeţ şi recondiţionate de către omul de afaceri austriac Georg Hocevar. Piesele sunt susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite