Doi tineri care au înşelat peste 20 de firme cu CEC-uri false au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Bălan şi Ionuţ Crişan sunt acuzaţi că au produs pagube estimate la peste 1.100.000 de lei, după ce au înşelat mai multe companii mari din judeţ. Ei au fost arestaţi preventiv la mijlocul lunii martie.

Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

VIDEO Clanuri ţigăneşti, trimise în judecată pentru export de prostituate în Uniunea Europeană

În această dimineaţă are loc primul termen al procesului în care deveanul Ionuţ Crişan şi constănţeanul Ionuţ Bălan, sunt acuzaţi de comiterea mai multor escrochierii în urma cărora au prejudiciat peste 20 de firme.

Modul de acţiune al celor doi era foarte simplu. Contactau firme de materiale de construcţii din ţară arătându-se interesaţi de achiziţionarea unor produse. După ce luau marfa, lăsau drept garanţie o filă CEC. Produsele achiziţionate, printre care şi utilaje, erau vândute rapid sub preţul pieţei altor societăţi.

" Filele CEC eliberate de cei doi erau refuzate de bancă pentru că nu aveau acoperire în numerar. Astfel au fost păgubite firme din Hunedoara, Dolj şi Alba Iulia”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

VEZI AICI NUMELE FIRMELOR PĂGUBITE.

Potrivit anchetatorilor, tinerii, puşi administratori la mai multe firme din judeţ, au produs pagube de peste 1.000.000 de lei, după ce au achiziţionat materiale de construcţii şi utilaje pe care le-au plătit cu CEC-uri fără acoperire. „Nu ne-am ales cu nimic de pe urma tranzacţiilor, fiind constrânşi să recurgem la înşelăciune. Cu materialele achiziţionate, Cristian Litera (n.r. şi el cercetat în dosar) şi-a ridicat o vilă”, a mărturisit, astăzi, Ionuţ Crişan.

Cei doi au cerut, astăzi, eliberarea din arest preventiv, pe motive medicale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite