Doi tinerii înarmaţi şi extrem de periculoşi au fost capturaţi ca-n filme în Petroşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au desfășurat, astăzi, o acțiune cu efective mărite, în Petroșani, în urma căreia au reținut doi bărbați suspecți de comiterea unei tâlhării.  Cătălin Honcilă, în vârstă de 28 de ani şi Marius Burlacu, de 21 de ani, aveau asupra lor două pistoale Grizzly şi 33 de cartuşe.

Având informaţii că suspecţii  sunt înarmaţi şi periculoşi, IPJ Hunedoara şi I.P.J. Gorj au beneficiat de sprijinul luptătorilor S.I.A.S. Cei doi tineri au fost ridicaţi în timp ce dormeau.

Cătălin Honcilă şi Marius Burlacu au dat buzna, săptămâna trecută, într-un bar din comuna Plopşoru, judeţul Gorj, şi au ameninţat personalul localului cu două pistoale. Având feţele acoperite cu cagule, au furat o borsetă în care se aflau aproximativ 300 de lei lei şi patru-cinci pachete de ţigări. Ulterior, s-au urcat într-o maşină şi au demarat în trombă.

S-au ascuns într-un apartament din municipiul Petroşani, unde poliţiştii au descins în această dimineaţă.

În comiterea tâlhăriei, aceştia au fost ajutaţi de alţi doi tineri din Gorj, arestaţi deja pentru 29 de zile.

Asupra celor doi bărbaţi reţinuţi, în această dimineaţă, în Petroşani au fost găsite două pistoale de calibru 9 mm şi 33 cartușe, prevăzute cu bilă din metal în tub, ca urmare a unor modificări artizanale. Armele şi muniţia erau deţinute ilegal”, a precizat Adriana Voina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

În mod normal, cele două pistoale Grizzly descoperite de poliţişti sunt prevăzute cu bile de cauciuc, dar cei doi gorjeni au modificat armamentul pentru a fi mai eficient. Au înlocuit muniţia de cauciuc cu una de metal.

Arsenal de arme albe

Bărbații au fost escortați în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Pe numele lui Marius Burlacu a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar Cătălin Honcilă a fost reţinut pentru 29 de zile.

Cel din urmă este un “client” mai vechi al poliţiştilor, după ce  în seara zilei de 6 mai a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DJ 674 – Roşia-Jiu, fără a avea permis auto.

La percheziţie, poliţiştii au descoperit în portbagaj mai multe arme albe: o sabie cu lama de aproximativ 40 de centimetri, un cuţit cu lama de 25 centimetri, două bâte de baseball şi un baston de ebonită.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite