Doi ţepari care au păgubit zeci de firme cu file CEC fără acoperire au fost prinşi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hunedorean şi un constănţean au fost arestaţi, astăzi, de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Cei doi, Ionuţ Crişan în vârstă de 22 de ani şi Ionuţ Bălan în vârstă de 30 de ani au reuşit să ţepuiască mai multe firme de construcţii din ţară prejudiciul estimat depăşind un milion de lei.


Potrivit poliţiştilor, modul de acţiune al celor doi era foarte simplu. Contactau firme de materiale de construcţii din ţară arătându-se interesaţi de achiziţionarea unor produse. După ce luau marfa, lăsau drept garanţie o filă CEC. Produsele achiziţionate, printre care şi utilaje, erau vândute rapid sub preţul pieţei altor societăţi. " Filele CEC eliberate de cei doi erau refuzate de bancă pentru că nu aveau acoperire în numerar. Astfel au fost păgubite firme din Hunedoara, Dolj şi Alba Iulia”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

image


Printre firmele din judeţ ţepuite de cei doi se numără SC Agro Company, SC Depoalm şi Macon SA. Cei doi au fost aduşi în faţa procurorilor cu propunere de arestare pentru 29 de zile fiind acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală şi fals în acte. Cercetările continuă pentru stabilirea completă a pagubelor produse.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite