Doi adolescenţi au fost muşcaţi de vipere pe stâncile din Defileul Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două victime atacate de vipere se află în afara oricărui pericol. Aceasta după ce au ajuns la spitalul din Petroşani, unde le-a fost administrat ser antiviperin.

Tinerii, în vârstă de 23 de ani şi, respectiv, 19 ani, au fost muşcaţi de vipere la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce se aflau la cules de afine, în zona Defileului Jiului. Ei au fost salvaţi după ce medicii de la spitalul municipal din Petroşani le-au administrat antidotul la veninul de viperă. 

“Unul dintre pacienţi, în vârstă de 23 de ani, a rămas internat în spital, sub supraveghere medicală. Este posibil ca în cursul zilei de luni să fie externat, după o nouă evaluare medicală. Celălalt tânăr, în vârstă de 19 ani, a fost externat", a declarat astăzi, pentru Agerpres, dr. Petronela Sodolescu, managerul Spitalului Municipal Petroşani.

Medicii recomandă persoanelor muşcate de vipere să nu facă mişcări sau să se agite pentru că circulaţia sângelui se accelerează, iar veninul ajunge mai repede în fluxul sanguin.

Victimele mai sunt sfătuite să aplice o legătură elastică, tip garou, între rană şi inimă, pentru a împiedica răspândirea veninului, şi să se adreseze urgent unui spital pentru a le fi administrat serul antiviperin.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite