UPDATE Doi tineri rătăciţi azi-noapte în Masivul Retezat au fost căutaţi ore în şir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din municipiul Lupeni au plecat, aseară, la cules de afine în pădurile din Masivul Retezat. Dându-şi seama că nu ştiu să se mai întoarcă acasă, în jurul orei 22.00 au sunat la 112 pentru a anunţa că s-au rătăcit.

UPDATE, ORA 15.00

Jandarmii montani au ajuns, în jurul orei 12.30, la stâna unde se aflau cei doi tineri. Adolescentul în vârstă de de 15 ani şi prietenul său de 21 ani sunt teferi şi nu au necesitat îngrijiri medicale.

Jandarmii montani i-au condus pe cei doi tineri până în municipiul Petroşani, de unde au fost preluaţi de rude. Aceştia au declarat că şi-au petrecut noaptea în pădure”, a precizat Nicolae Răducu.

ORA 09.00

Acţiunile de căutare a celor doi hunedoreni au fost efectuate în cursul nopţii, până în jurul orei 02.00, când au fost oprite din cauza vremii nefavorabile. 

Echipele de salvare au reuşit să-i contacteze telefonic pe cei doi tineri în această dimineaţă. Aceştia au fost îndrumaţi către o stână de pe raza localităţii Uric, comuna Pui, de unde vor fi recuperaţi de jandarmii montani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, Nicolae Răducu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite