Doi tineri din Uricani au rămas blocați pe stânci în masivul Tulișa fiind salvați de salvamontiști și jandarmii montani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii montani şi salvamontiştii au fost sesizaţi, ieri seară, în jurul orei 21:00, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, cu privire la faptul că două persoane se află blocate pe stânci, în zona „Sterminos”, din masivul Tulişa.

Apelul la numărul de urgenţă a fost făcut chiar de unul dintre cei doi bărbaţi blocaţi pe stânci. Acesta a comunicat faptul că din cauza vântul puternic, a ceţii dense şi în special a zăpezii, nu pot să coboare. Către zona indicată, situată la distanţa de 8 km faţă de oraşul Uricani, s-a deplasat o echipă formată din jandarmi montani şi salvamontişti. În jurul orei 00.30, membrii echipei de salvare i-au localizat pe cei doi bărbaţi, iar după încă 30 de minute, jandarmii montani şi salvamontiştii se aflau lângă ei. Jandarmii montani şi salvamontiştii au fost nevoiţi să parcurgă o parte din traseu pe schiuri de tură.
Cei doi bărbaţi, în vârstă de 24 şi respectiv 31 ani, domiciliaţi în oraşul Uricani, au fost conduşi către localitatea de domiciliu. Tinerii nu au necesitat îngrijiri medicale. Aceştia le-au comunicat jandarmilor montani şi salvamontiştilor faptul că s-au rătăcit în jurul orei 16.00, iar până la ora efectuării apelului au încercat să găsească calea de întoarcere. Pe întreaga durată a acţiunii de căutare, membrii echipei au comunicat cu cei doi tineri cu ajutorul telefonului mobil.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite