Doar jumătate din primari au participat la întâlnirea anuală privind situaţiile de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai jumătate din aleşii locali au participat sau şi-au trimis reprezentanţii la convocarea anuală care vizează situaţiilor de urgenţă, organizată astăzi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În fiecare comună din judeţ, primarul este şi şeful comitetului local pentru situaţii de urgenţă.

Reprezentanţii administraţiei locale sunt obligaţi să participe la cursuri de pregătire în acest sens, organizate la Centrul Zonal de Protecţie Civilă – Cluj Napoca.


Chiar dacă per ansamblu cooperarea administraţiilor publice locale cu structurile noastre se situează la un nivel bun, au fost întâmpinate şi o serie de dificultăţi. Amintesc aici neorganizarea permanentă de către primar a intervenţiei în caz de incendiu, neasigurarea participării la intervenţie a serviciului voluntar de urgenţă şi lipsa conducerii intervenţiei până la stingerea incendiului. Tot aici se încadrează şi neasigurarea dotării serviciilor de urgenţă voluntare cu echipamente de protecţie specifice, carburanţi, lubrifianţi şi alte mijloace necesare susţinerii operaţiunilor de intervenţie”, a declarat ofiţerul de informare şi relatii publice al ISU Hunedoara, locotenent Anemona Doda.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite