Doar doi la sută dintre angajatorii hunedoreni nu au depus la timp declaraţia unică 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.900 de hunedoreni au depus până la data de 25 februarie, termenul limită, declaraţia unică 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate. Peste 500 de declaraţii au fost depuse online.

Procentul angajatorilor hunedoreni care au respectat termenul limită de 25 februarie se ridică la 98 la sută.

Nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice, respectiv 1.000 – 5.000 lei pentru persoane juridice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara, Mihaela Mănăilă.

Declaraţia unică 112 trebuie depusă lunar, până la data de 25 a lunii, iar în situaţia în care angajatorul nu respectă acest lucru este declarat inactiv.

Până la data de 1 iulie, contribuabilii vor putea depune formularul 112 fie online, fie la ghişeu. Începând cu 1 iulie, depunerea prin Internet va deveni obligatorie.

Depunerea online a declaraţiei unice 112 presupune achiziţionarea unui certificat digital calificat de semnătură electronică, emis de furnizorii autorizaţi, şi înrolarea acestuia la organele fiscale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite