Hunedoara: Doar unul din 40 de hunedoreni îşi poate găsi un job la bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Doar unul din 40 de hunedoreni îşi poate găsi un job la bursă
Hunedoara: Doar unul din 40 de hunedoreni îşi poate găsi un job la bursă

Bursa locurilor de muncă, de astăzi, a adunat sute de hunedoreni care nu au unde să lucreze.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a scos aproape 550 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, doar 12 au vizat persoanele cu studii superioare. Pentru hunedorenii cu studii medii, cele mai multe s-au regăsit în Deva, aproximativ 150.

Locurile de muncă vacante sunt în meserii precum dulgher, mecanic auto, ambalator manual, barman, biolog sau asistent personal”, a declarat directorul AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan. Potrivit acestuia, oferta de astăzi de la bursa locurilor de muncă a fost destul de bună comparativ cu acţiunile similare de acum câteva luni, când hunedorenii nu aveau de ales din mai mult de 150 de joburi. ,,La ultima bursă a locurilor de muncă au participat aproximativ 1.000 de persoane. Dintre acestea, peste 250 şi-au găsit un loc de muncă”, a adăugat Vasile Iorgovan.

Rata şomajului a ajuns la 9%

În prezent, rata şomajului în judeţul Hunedoara este de 9 la sută, cu aproape 19.000 de şomeri în evidenţele AJOFM. Mai mult de jumătate dintre aceştia beneficiază de indemnizaţia de şomaj. Cele mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă se înregistrează în Hunedoara, Haţeg, Orăştie şi Deva. ,,Am lucrat până în luna februarie la o firmă de blugi. Apoi am intrat în şomaj. Ulterior, m-am angajat la o firmă de biciclete, dar n-a mers decât o lună. Acum sunt iar în şomaj, mai am câteva luni. Am venit să văd care este oferta, să ştiu ce posibilităţi am când termin şomajul”, a declarat Dumitru Ioan, din reşedinţa de judeţ.

„La nivelul judeţului sunt disponibile aproape 550 de locuri de muncă, cele mai multe pentru persoanele cu studii medii”, Vasile Iorgovan, director AJOFM Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite