Nemaiputând suporta gândul divorţului de soţ, o tânără în vârstă de 32 de ani, s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au scos trupul devencei din Mureş după o oră de căutări
Pompierii au scos trupul devencei din Mureş după o oră de căutări

După ce s-a învoit de la serviciu pentru trei ore, Alina Cristea din Deva şi-a luat viaţa aruncându-se în Mureş. Ancheta poliţiştilor relevă faptul că femeia suferise o depresie gravă după despăriţrea de soţul ei. Tânăra era angajată în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Hunedoara unde lucra ca şi expert principal.

Un an de zile a reuşit Alina Cristea în vârstă de 32 de ani din Deva să suporte gândul unei căsnicii terminate în mai puţin de opt luni, printr-un divorţ. Tânăra lucra ca expert principal în cadrul DGFP Hunedoara şi, pe parcursul anului trecut, a avut mai multe concedii medicale din cauza şocului maniaco-depresiv de după divorţ. „Ieri la ora 10.00 a cerut învoire trei ore motivând că se simte rău. Aseară am fost anunţaţi de poliţişti că s-a sinucis aruncându-se în râul Mureş”, a declarat Mihaela Mănăilă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.


Poliţiştii presupun că, după ce a ieşit de la muncă, femeia s-a îndreptat spre podul de la Şoimuş parcurgând pe jos trei kilometri. Martor la scena sinuciderii a fost Ion Ocolişan din Deva. „Am trecut cu maşina pe lângă o tânără care stătea de cealaltă parte a balustradei podului şi se uita în apă. După ce am trecut de ea m-am uitat în oglinda retrovizoare şi am văzut-o sărind în apă. Imediat am sunat la 112”, povesteşte Ion Ocolişan.
Bărbatul a văzut cum femeia a încercat să iasă din apă dar nu a mai reuşit. „Nu ştiu dacă striga sau plângea. Mureşul au înghiţit-o în câteva zeci de secunde”, spune Ocolişan.


Nu a putut fi salvată


Echipajele de la pompieri, Ambulanţă şi Poliţie au sosit de urgenţă la faţa locului. Trupul tinerei nu a putut fi găsit decât după aproape o oră de căutări cu barca pe Mureş. Imediat ce a fost scoasă la suprafaţă, medicii de pe ambulanţă au încercat să o resusciteze, însă fără niciun rezultat. „Femeia a murit înecată. Nu am putut face nimic pentru ea”, a declarat medicul de pe Ambulanţa Deva.
Ancheta poliţiei este în desfăşurare. Tânăra nu a lăsat niciun bilet prin care să-şi justifice gestul, ipoteza cea mai evidentă fiind că Cristina s-a sincis pentru că nu a mai suportat despărţirea de fostul soţ. Acesta lucra în cadrul aceleiaşi instituţii, la secţia de administraţie a finanţelor.

Nu ştiu dacă striga sau plângea. Mureşul a înghiţit-o în câteva zeci de secunde.
Ion Ocolişan, martor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite