Disponibilizații CFR Marfă din județul Hunedoara acuză: “scapă cine are pile!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70 dintre angajații CFR Marfă Hunedoara au primit preavize. Ceferiștii hunedoreni disponibilizații acuză încălcării ale legii atunci când au fost întocmite listele de concedieri. Liderul de sindicat Ion Țiț spune că este absurd să-i spui unui om care lucrează de 15 – 20 de ani în domeniu că nu mai corespunde profesional.

Dincolo de cifrele seci ale numărului de disponibilizați din cadrul CFR Marfă, Hunedoara există adevărate drame. Ioan Smadici, în vârstă de 55 de ani,  este șef de manevră și lucrează în cadrul CFR de 26 de ani.

Preavizul primit la adus în pragul disperării. “Soția mea este bolnavă de cancer. Este internată la Cluj. Și ea a fost disponibilizată de la CFR în urmă cu câțiva ani. Atunci mi s/a spus că dacă în cadrul firmei rămâne un singur membrui al famniliei acesta nu va fio disponibilizat. Iar acum am primit preavizul. Unde mă mai angajez eu, la 55 de ani” se  întreabă Smadici.

Șeful de manevră spune că a cerut explicații conducerii iar aceștia i-au răspuns că disponibilizările se fac pe criterii de competență. “Numai cine nu muncește nu greșește. Dacă nu am fost bun de ce nu m-au dat afară în ăștia 26 de ani”, spune Smadici.

Ana Tărăsescu are 42 de ani și este inginer la Stația CFR Mintia. A primit preavizul și este decisă să dea în judecată societatea CFR Marfă. “Eu care am studii superioare ]n domeniu trebuie să plec. Colega mea, care nu are studiile necesare rămâne. Nu mi se pare normal. Astea nu sunt disponibilizări pe bază de competență. Pentru că am cerut explicații sunt sunt amennințată și controlată din cinci în cinci minute. Îi voi da în judecată”, spune Tărăsescu.

Liderul de sindicat Ion Țiț spune că este absurd să-i spui unui om care lucrează de 15 – 20 de ani în domeniu că nu mai corespunde din punct de vedere profesional. “Este adevărat că se iau în calcul notele obţinute la evaluare de angajaţi în ultimii trei ani, dar în unele cazuri se invocă doar aceste motive pentru ca oamenii să poată fi daţi afară”, spune Țiț.
Ion Țiț a mai adaugt că aceste disponibiliări nu se vor opri aici și că până la sfârșitul anului, numărul celor care vor părăsi sistemul va ajunge la 150.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite