Discuţii cu scântei între sindicaliştii Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile privind bugetul pe acest an al CNH Petroşani vor fi reluate mâine. Pe motiv de Valter Cojman, liderul LSM Valea Jiului, Zoltan Lacatos a cerut suspendarea negocierilor privind bugetul Companiei.

Prezenţa lui Valter Cojman, supranumit apărătorul minerilor din Valea Jiului, la discuţiile privind bugetul pe anul în curs al CNH Petroşani l-a deranjat pe liderul Ligii Sindicatului Miniere din Valea Jiului (LSMVJ)  Zoltan Lacatos care a cerut întreruperea negocierilor. Potrivit lui Cojman totul ar fi pornit de la cererea acestuia de desfinţare a fondurilor colectate pentru plata cheltuielilor care au loc atunci când se fac deplasări pentru negocierea Contractului Colectiv de Muncă. “Este un fond în care se adună miliarde de lei vechi, bani folosiţi în alte scopuri. Am cerut ca aceşti bani să fie folosiţi pentru problemele mineritului şi nu pentru deplasări în Spania”,  a declarat Cojman.
Acesta mai susţine că liderul LSMVJ a cerut ca negocierile să fie întrerupte dacă nu părăseşte şedinţa. “I-am explicat domnului Lacatos că prezenţa mea aici este justificată prin faptul că sunt secretarul general al Federaţiei Naţionale a Muncii filiala Hunedoara şi că suplinesc lipsa directorului exectuiv Ilie Voinea”, declară Cojman.
Contactat de Adevărul de Seară, liderul LSMVJ Zoltan Lacatos a declarat că negocierile au fost întrerupte din cauză că a cerut informaţii suplimentare pe care conducerea CNH nu le avea. “Nu am cerut plecarea lui Cojman din sedinţă. Aşteptăm datele cerute şi vom relua negocierile luni. Deocamdată nu am fost înştiinţat oficial cu nimic despre ce se va întîmpla cu mineritul din Vale”, a spus Lacatos.
Directorul CNH Petroşani, Constantin Jujan a declarat că au existat discuţii aprinse între Lacatos şi Cojman dar că el a fost de acord cu prezenţa lui Cojman în sala de şedinţe. În privinţa a ceea ce s-a hotărât la Bucureşti Jujan a spus că urmează ca o echipă de avocaţi să se ocupe de întocmirea documentaţiei necesare pentru a vedea cum se poate rezolva problema datoriilor pe care compania le are.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite