Directorul ucigaş a fost suspendat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihalache Marian, fost director adjunct al APIA Hunedoara, este acuzat că şi-ar fi ucis iubita în Irlanda
Mihalache Marian, fost director adjunct al APIA Hunedoara, este acuzat că şi-ar fi ucis iubita în Irlanda

Mihalache Marian, suspect de crimă, a fost dat afară prin ordin guvernamental. Apărătorul în instanţă a lui Mihalache Marian spune că ancheta şi procedurile juridice vor dura în cazul acestuia 12 luni.

Marian Mihalache, suspect de uciderea în Irlanda a Loredanei Pricăjan, a fost suspendat începând cu data de 9 februarie din funcţia de director coordonator al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara. Potrivit Veronicăi Borungel, director APIA Hunedoara, ordinul de suspendare a fost comunicat instituţiei în cursul acestei săptămâni.

„Ministrul Agriculturii a dispus  suspendarea din funcţie a fostului director adjunct în baza unei adrese primite din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor care informa că Marian Mihalache este în stare de arest preventiv pentru 28 de zile, fiind principalul suspect într-un caz de omucidere. Conform procedurilor legale, suspendarea se produce automat în această situaţie”, spune Veronica Borungel. Ea mai precizează că până la pronunţarea unei sentinţe definitive în cazul lui Mihalache Marian, contractul de muncă al acestuia nu va fi desfăcut.

Un an în arest

Avocatul irlandez Kevin Toney este apărătorul în instanţă a lui Marian Mihalache. Acesta a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“ Hunedoara, că, în opinia sa, ancheta poliţiei şi procedurile juridice care trebuie încheiate pentru clientul său vor mai dura încă 12 luni, după care se va pronunţa o sentinţă. În tot acest timp, Marian se va afla în custodia poliţiei irlandeze. Avocatul a precizat însă că, dacă clientul său o va cere, va demara procedura de iniţiere a unei eliberări pe cauţiune, fără a preciza însă la ce valoarea s-ar putea ridica aceasta în cazul românului.

De asemenea, în cazul unei condamnări, apărătorul a spus că îl consiliază pe clientul său să facă recurs. Privitor stării de sănătate a suspectului de crimă, Kevin Toney a declarat că acesta se simte bine, fiind restabilit complet după tentativa de sinucidere.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite