Directorul liceului din Brad oferă explicaţii în cazul ,,Vino la tablă, că eu nu te pipăi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gavrilă Paşcu, directorul Colegiului Naţional ,,Avram Iancu", spune că nu a fost vorba decât de  o glumă proastă. Mihai Opincariu, profesorul de matematică care scos-o pe eleva Iulia Rusu la tablă spunându-i ,,să nu se teamă, că nu o va pipăi” şi-a recunoscut afirmaţia, însă a precizat că nu a vrut decât să o încurajeze pe elevă.

Cadrul didactic a recunoscut faţă de conducerea Colegiului Naţional ,,Avram Iancu” din Brad că formularea sa faţă de Iulia Rusu, eleva care anul trecut a reclamat că a fost victima poftelor sexuale ale lui Stelian Circo, profesorul de matematică din acea perioadă, a fost o gafă pe care a comis-o sub formă de glumă. ,,Afirmaţia a fost făcută pentru a o încuraja pe elevă să iasă la tablă. Profesorul a mărturisit că expresia folosită a fost o greşală personală şi a spus că-i va cere scuze fetei”, a declarat directorul unităţii de învăţământ, Gavrilă Paşcu.

,,A luat o notă mică ca urmare a activităţii de la clasă, nu drept  tachinare pentru cele întâmplate!”


Conducerea liceului a trimis, astăzi,  o notă infomativă către Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara în care susţine că în ceea ce o priveşte pe Livia Coroi, profesoară de istorie-economie, nu poate fi vorba de niciun comportament neadecvat. „Cadrul didactic şi-a justificat nota acordată ca fiind rezultatul întregii activităţi prestată de elevă pe semestrul I. Mai mult, profesoara a vrut să o ajute şi să o reevalueze în ziua următoare, însă eleva a refuzat”, a adăugat Paşcu.  Acesta a ţinut să mai precizeze că întreaga conducere a liceului a avut toată deschiderea faţă de problemele Iuliei Rus şi că directorul adjunct Dalia Ştefan a stat de vorbă cu adolescenta şi că nu s-a amuzat de situaţia sa.

Afirmaţiile Iuliei Rusu faţă de comportamentul cadrelor didactice vor fi analizate săptămâna viitoare în consilul profesoral, o dată cu începerea şcolii. Tot atunci, conducerea liceului va sta de vorbă şi cu eleva, întrucât acum se află în vacanţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite