Hunedoara: Directorii şcolilor se apucă de numărat profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Directorii şcolilor se apucă de numărat profesori
Hunedoara: Directorii şcolilor se apucă de numărat profesori

Activitatea ar putea avea drept scop reducerea personalului didactic.

Rezultatele trebuie transmise către Inspectoratul Şcolar Judeţean în maximum două săptămâni.

Prin cuantificarea posturilor din instituţiile şcolare se urmăreşte, indirect, reducerea personalului. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara spun că profesorii titulari nu vor fi afectaţi, situaţia fiind cauzată de scăderea numărului de elevi. „Căutăm soluţii pentru a rezolva situaţia şcolilor cu efective mici de elevi”, a declarat inspectorul şcolar general Sorin Radu.

În următoarele două săptămâni, directorii şcolilor vor trebui să întocmească statele de funcţii, pentru a se vedea dacă personalul din unităţile de învăţământ corespunde elevilor, laboratoarelor sau sălilor de clasă. În cazul în care, de exemplu, în două sate există doar două clase, acestea vor fi comasate, iar elevii vor învăţa într-o singură localitate.

Reorganizarea şcolilor

Un caz concret îl reprezintă Şcoala cu clasele I-VIII ,,Lucian Blaga” din Deva. Aceasta urmează a se uni cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice ,,Sigismund Toduţă”. „În ultima perioadă, numărul de elevi care optează pentru Liceul de Muzică a crescut. Problema este că nu avem spaţiu. Aceştia sunt nevoiţi să înveţe în săli de clasă închiriate de la alte şcoli. Dacă ne unim cu cei de la Lucian Blaga, noi câştigăm spaţii, iar ei nu se desfiinţează”, a precizat directorul Liceului de Muzică şi Arte Plastice, Gheorghe Mihuţ.

Au nevoie de săli de clase

În momentul de faţă, în şcolile din judeţ lucrează aproximativ 7.400 de hunedoreni. Este vorba atât despre cadrele didactice, nedidactice, cât  şi personal auxiliar. Mai bine de o sută de profesori îşi desfăşoară activitatea la Liceul de Muzică şi Arte Plastice ,,Sigismund Toduţă”. Unitatea de învăţământ din Deva numără peste 800 de elevi, motiv pentru care are nevoie de aproximativ zece săli de clasă.

Căutăm soluţii pentru a rezolva situaţia şcolilor cu efective mici de elevi
Sorin Radu, inspector şcolar general

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite