Hunedoara: Directorii de şcoli îşi ţin averile ascunse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile de avere trebuiau depuse cel târziu la începutul acestei săptămâni, pe 15 iunie.

Cadrele didactice cu funcţii de conducere în şcolile şi liceele hunedorene nu s-au grăbit să-şi depună declaraţiile de avere pe anul fiscal 2008. Deşi data limită la care acestea trebuiau înaintate Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a fost 15 iunie, la ora actuală, în baza de date a instituţiei nu figurează niciun astfel de document din partea directorilor. ,,Pe 11 iunie am trimis fiecărei unităţi de învăţământ o notă în acest sens. Sperăm ca până la începutul săptămânii viitoare să strângem declaraţiile de avere de la toţi directorii şi directorii adjuncţi ai celor aproape 150 de şcoli din judeţ”, a declarat Nicolae Bota, jurist în cadrul inspectoratului.

Directorii spun altceva

Deşi reprezentanţii IŞJ Hunedoara recunosc că până în prezent niciun dascăl nu le-a prezentat declaraţia de avere, unii profesori infirmă acest lucru. ,,Eu am depus-o în formă scrisă, însă a fost solicitată şi în format electronic, aşa ca va trebui să o retrimit”, a spus directorul Colegiului Naţional Decebal, Florin Ilieş. Alţii, în schimb, susţin că încă este timp pentru acest demers. ,,Am vreme să o depun. Nu 15 iunie a fost data limită, eu ştiu că termenul expiră astăzi”, a adăugat Gelu Minişca, director al Şcolii Generale ,,Andrei Şaguna” din Deva.

Situaţia este similară şi în cazul inspectorilor şcolari. Sorin Radu, inspector şcolar general, a fost investit în funcţie de aproape o lună de zile. Deşi ar fi trebuit să-şi declare averea în 15 zile de la preluarea postului, acest lucru încă nu s-a întâmplat.

Legislaţie
Obligativitatea declarării bunurilor şi veniturilor a fost introdusă prin Legea 144/2007 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Printre persoanele pe care legea le obligă să îşi depună declaraţiile de avere şi de interese se află directorii şi directorii adjuncţi ai tuturor unităţilor de învăţământ.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite