Repetenţii examenului de bacalaureat intră din nou în stres: azi sunt testaţi oral la română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea din vară sunt din nou evaluaţi, începând de astăzi. Testarea este valabilă şi pentru cei care au rămas corigenţi la finalul clasei a XII-a. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, la sesiunea de toamnă a bacalaureatului s-au înscris peste 3.000 de şcolari.

Examenul începe cu proba orală la limba şi literatura română.

Urmează limba maternă, pentru tinerii care aparţin minorităţilor naţionale, limba străină şi testarea competenţelor digitale.

Cele mai grele probe, cele scrise, se vor desfăşura săptămâna viitoare.

Stresul elevilor va fi la fel de mare ca şi în sesiunea din vară, pentru că, exceptând supraveghetorii şi controalele inopinante în sălile de examen, nu vor scăpa de camere video nici de data aceasta. Potrivit inspectorului şcolar general Alexandru Lăutaru, evaluarea va fi la fel de exigentă.

Primele rezultate ale testării vor fi făcute publice în data de 4 septembrie, când cei nemulţumiţi pot depune contestaţii. Notele finale se vor afişa trei zile mai târziu.

La sesiunea din vară a bacalureatului, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Hunedoara a fost de circa 39 la sută.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite