Devenii care au probleme audio-vizuale îşi pot face teste gratuite timp de două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania se adresează cetăţenilor municipiului Deva care au probleme de auz şi/sau văz, indiferent dacă sunt deja purtători de aparat auditiv şi/sau ochelari. Aceştia vor beneficia, de asemenea, de interpretarea analizelor şi vor primi sfaturi şi îndrumări pentru rezolvarea problemelor.

Pacienţii depistaţi cu deficienţe vor fi diagnosticati, informaţi si consiliaţi de către specialişti participanţi la programe europene de formare în domeniu (Germania, Elveţia, Spania, Anglia, Franţa). Bolnavii vor beneficia de soluţii complete pentru repunerea în formă şi chiar pentru reintegrarea socială (în cazurile de surditate).

Capacitatea auditivă va fi verificată printr-o serie de investigaţii, precum audiogramă tonală, vocală, în camp liber, impedanţă (timpanogramă şi reflex stapedian), dar şi otoemisiune (pentru copii). Capacitatea vizuală va fi determinată cu ajutorul autorefraktometrului computerizat.

Proiectul este iniţiat de Fundaţia „Europa Ţara Mea”, în parteneriat cu Primaria oraşului Deva şi un cabinet medical din localitate. Are drept scop identificarea şi sprijinirea persoanelor care se confruntă cu probleme auditive şi vizuale.

Testele se pot face începând de mâine până în data de 6 august, între orele 8.30 – 17.00. Cei interesaţi pot afla mai multe detalii de pe site-ul Primăriei Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite