Devenii au renunţat anul acesta la mai puţine televizoare şi frigidere comparativ cu 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este ultima zi în care puteţi scăpa de aparatura electrică şi electronică uzată pe care o aveţi prin casă. Anul acesta, programul “Marea debarasare” din municipiul Deva a avut mai puţini adepţi decât în 2009.

De la începutul anului 2010 şi până în prezent, Primăria Deva a reuşit să strângă 30 de tone de deşeuri electronice şi electronice. Comparativ, bilanţul anului trecut  trecut a numărat 39 de tone de aparatură ieşită din uz. “Pentru ultima parte a camapniei din acest an am primit 20 de solicitări şi aşteptăm aproximativ tot atâtea pentru ziua de astăzi”, a declarat Lucian Morogan din cadrul biroului de relaţii publice al Primăriei Deva.

Target de neatins

Programul "Marea Debarasare" a fost iniţiat, la nivel naţional, de Ministerul Mediului, în contextul în care România şi-a asumat, prin aderarea la Uniunea Europeană, obligaţia de a colecta anual patru kilograme de deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice pe cap de locuitor. În 2009  s-a adunat doar puţin peste un sfert din cantitatea precizată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite