Devenii nu se grăbesc să-şi ridice diferenţa de impozit de la Trezorerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii pot fi ridicaţi doar în baza unei cereri
Banii pot fi ridicaţi doar în baza unei cereri

Aproape 90.000 de euro aşteaptă la Trezorerie să fie ridicaţi de contribuabilii deveni care au avut de încasat diferenţe de impozit pe venitul realizat în anul fiscal 2008. Până la ora actuală, niciun beneficiar  nu s-a prezentat să-şi ridice banii.

Potrivit Mihaelei Mănăilă, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara, din totalul deciziilor de restituire a banilor jumătate nu au produs efecte. „Sunt 355.000  de lei care aşteaptă la Trezorerie să fie ridicaţi de cei în drept. Este posibil ca aceste persoane să fie plecate din ţară, sau pur şi simplu să amâne dintr-un motiv sau altul ridicarea banilor”, a spus Mănăilă. Potrivit legii, nu există o dată limită până la care oamenii pot să-şi ridice diferenţa de impozit. Ei se pot prezenta la unitatea fiscală de care aparţin şi, în baza unei cereri, banii le sunt eliberaţi.

Nu vin nici să plătească
Dacă cei care au de primit diferenţă de impozit nu se grăbesc să ridice banii, cu atât mai puţin vin la Fisc cei care trebuie să-şi regularizeze impozitul mai mic calculat în anul fiscal trecut. „Am întocmit decizii de plată în valoare de 1,34 milioane de lei. Nu am încasat până acum decât 685.000 de lei”, a spus Mihaela Mănăilă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite