Hunedoara: Devenii care primesc ajutor social au făcut curăţenie în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Devenii care primesc ajutor social au făcut curăţenie în oraş
Hunedoara: Devenii care primesc ajutor social au făcut curăţenie în oraş

Aproape 30 de persoane care beneficiază de ajutor social au strâns gunoaiele din cartierul Dacia, municipiul Deva.

Aceştia au participat la curăţenia de toamnă a oraşului, întrucât pentru a primi din partea municipalităţii ajutor social trebuie să facă muncă în folosul comunităţii. ,,Persoanele care beneficiază de ajutor social trebuie să presteze, lunar, minimum 36 de ore în folosul comunităţii. În schimb, aceştia primesc, lunar, suma de 100 lei, beneficiază de gratuitate la transportul în comun şi de o masă caldă pe zi”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Cosmin Costa.

Nemulţumiri

Unii dintre devenii care au făcut, astăzi, curăţenie în oraş s-au arătat nemulţumiţi de felul în care reprezentanţii Primăriei au organizat campania de curăţenie. ,,Cum să strâng gunoiul şi toată mizeria dintre blocuri fără mănuşi? Nici saci nu am primit câţi trebuie. Ar trebui să ne aducă chiar măşti de protecţie, că înghiţim praf şi mirosuri urâte”, a spus o deveancă. La scurt timp după ce şi-au spus doleanţele, beneficiarii ajutorului social au primit ustensilele necesare pentru a strânge cât mai multe deşeuri

La nivelul reşedinţei de judeţ, peste 150 de persoane beneficiază de ajutor social din partea Primăriei Deva, însă nu toate prestează muncă în folosul comunităţii. Unii beneficiari suferă de afecţiuni medicale, iar alţii au copii în întreţinere.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite