Hunedoara: Devenii îşi fac căldură „de lemn” pe banii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Devenii îşi fac căldură „de lemn” pe banii lor
Hunedoara: Devenii îşi fac căldură „de lemn” pe banii lor

Doar şase persoane au solicitat subvenţia acordată de Primăria Deva pentru încălzirea locuinţei cu lemne. De la 1 octombrie, municipalitatea va primi cereri şi pentru ajutorul privind încălzirea locuinţei cu gaz şi energie termică.

Startul pentru acordarea subvenţiei pentru încălzirea locuinţei cu lemne s-a dat încă de la începutul lunii septembrie, dar până astăzi doar şase deveni au solicitat ajutorul financiar oferit de municipalitate. ,,Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne se acordă persoanelor care nu beneficiază de ajutor social. Valoarea subvenţiei este similară cu cea de anul trecut şi se acordă o singură dată pentru toată perioada sezonului rece, respectiv pe cinci luni”, a declarat Ileana Kelemen, inspector în cadrul Primăriei Deva.

Subvenţia diferă în funcţie de salariu
Sprijinul financiar acordat de administraţia locală diferă în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie. Pentru familiile şi persoanele singure care câştigă lunar, pe membru de familie, minimum 155 de lei, ajutorul pentru încălzirea locuinţei este de 54 de lei, lunar. Pe de altă parte, pentru familiile şi persoanele singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este de maximum 615 lei, subvenţia nu depăşeşte suma de 16 lei, lunar. ,,Este posibil ca aceste sume să sufere modificări începând cu data de 1 octombrie, când aşteptăm noi reglementări. Tot de la această dată, se vor primi cereri şi pentru încălzirea locuinţei  cu gaz şi energie termică”, a adăugat Ileana Kelemen.
Pentru a beneficia de ajutorul la încălzirea locuinţei, cei interesaţi trebuie să depună, printre altele, către Primăria Deva o cerere şi declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.
Anul trecut, aproximativ 400 de persoane au solicitat ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne şi alte 3.000, pentru  încălzirea locuinţei cu gaz şi energie termică.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite