Hunedoara: La Deva, cei mai mari datornici la utilităţi stau în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: La Deva, cei mai mari datornici la utilităţi stau în centrul oraşului
Hunedoara: La Deva, cei mai mari datornici la utilităţi stau în centrul oraşului

Cei mai mari datornici ai Devei locuiesc chiar în centrul oraşului. Locuinţele aflate în Blocul 5 de pe Bulevardul Decebal au fost repartizate înainte de 1989, unor cadre cu funcţii importante

Cei mai mari datornici ai Devei locuiesc chiar în centrul oraşului. Locuinţele aflate în Blocul 5 de pe Bulevardul Decebal au fost repartizate înainte de 1989, unor cadre cu funcţii importante din armată şi poliţie. Astăzi, locatarii şi-au schimbat blazonul elitist de altădată şi au devenit primii datornici ai oraşului. Potrivit lui Claudiu Siminonescu,  şeful Secţiei Termoficare, din cadrul Termocentralei Mintia-Deva,  Blocul 5 de pe Bulevardul Decebal  este cel mai mare datornic din oraş. Locatarii săi au o restanţă la furnizorul de agent termic, de peste  76.000 de lei. 

Somaţi degeaba

„I-am somat pe cei din Blocul 5, să vină să-şi achite din datorii. Altfel, în această iarnă nu vor avea căldură şi se vor face duşuri reci”, spune Simionescu. Pe scara B a blocului, dintre cele 80 de apartamente, 29 au datorii şi către asociaţia de proprietari. Valoarea totală a obligaţiilor financiare a celor de la scară, se ridică la 10.774 de lei. „Recordul” de restanţe la plata întreţinerii îi revine unei familii care are de plătit 2.300 de lei.

Potrivit lui Claudiu Simionescu, în Deva sunt 20 de blocuri care au restanţe la furnizorul de agent termic, de peste 60.000 de lei. Datoria totală a devenilor către societatea de termoficare este de cinci milioane de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite