"Ziua Pământului" în județ: oraşele Deva și Hunedoara vor stinge lumina pentru o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al treilea an consecutiv, locuitorii județului Hunedoara se vor alătura, astăzi, milioanelor de oameni din lumea întreagă, care vor stinge luminile caselor în care locuiesc într-o acțiune menită să atragă atenția asupra încălzirii globale.

 Până în prezent, și-au anunțat intenția de a participa la acest demers reprezentanții municipalității din Deva și Hunedoara. Astfel,în această seară, între prele 20:30 și 21:30 iluminatul arhitectural se va stinge în cele două orașe, vreme de o oră. Același lucru se va întâmpla și în municipiul Deva, luminile arhitecturale de la mai multe clădiri din oraș urmând a fi stinse sâmbătă seară, în cadrul evenimentului. Astfel, între 20:30 și 21:30, va fi beznă în Piața Cetății, iluminatul fiind stins și la telecabina ce urcă pe Dealul Cetății, la bisericile din centrul orașului, sediile unor instituții bugetare, așa cum sunt Prefectura, Consiliului Județean, primăria și Inspectoratul Școlar al județului. Și locuitorii celor două orașe și nu numai sunt îndemnați să stingă lumină timp de 60 de minute, prin această mișcare cetățenii alăturându-se milioanelor de oameni care vor face, vreme de o oră, același lucru, în încercarea de a  trage un semnal de alarmă asupra degradării mediului.

Campania „Ora Pamântului” a fost inițiată pe 29 martie 2007, în Sydney, Australia, de organizația World Wide Fund for Nature. Mesajul campaniei este că până și cele mai neînsemnate acțiuni pot influența încălzirea globală.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite