Destinaţie de week-end: sejururi în taberele studenţeşti de la Râuşor-Retezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii se pot bucura încă de zăpada din Retezat. Foto: D. Guţă
Turiştii se pot bucura încă de zăpada din Retezat. Foto: D. Guţă

Turiştii sunt invitaţi să petreacă un sejur la Râuşor, staţiune situată în mijlocul unor peisaje de poveste. Preţul plătit pentru cinci zile în Masivul Retezat îi costă pe studenţi aproximativ 425 de lei, potrivit organizatorilor taberei studenţeşti de la Râuşor.

Tinerii care aleg, în această perioadă, singura staţiune montană din Retezat unde pot practica schiul sunt cazaţi într-una din cabanele Trei Brazi, Rareş, Belvedere şi Cristina. Preţul sejurului include şi mesele complete în fiecare dintre cele cinci zile, iar cei care administrează tabăra adaugă ofertei şi cursurile de schi, care costă 30 de lei pe zi, pentru două ore de antrenament. Cabanierii din staţiune susţin, însă, că din cauza vremii turiştii au fost mai prevăzători, iar numărul persoanelor înscrise pentru a pleca în tabără, începând cu acest week-end, a fost mai redus.   

Staţiunea de schi a Retezatului
“Staţiunea Râuşor – Retezat este vizitată, atât iarna cât şi vara, de turişti din zona Hunedoarei şi, în general, a Banatului. Iarna, ajung la Râuşor cam 400 de persoane la fiecare sfârşit de săptămână, deşi în acest an criza şi temperaturile fluctuante au redus numărul turiştilor”, a declarat Dan Sârbu, organizator al taberei studenţeşti.

El adaugă că Râuşorul este un loc liniştit, preferat de oamenii care vin pentru a explora frumuseţile Retezatului. În viitorul apropiat, în tabăra de la Râuşor ar putea avea loc cursuri de alpinism.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite